divendres, de novembre 11, 2005

'Backpackers nation'


Les guies Lonely Planet lideren els camins dels viatgers de motxil·la arreu del món. Han substituït amb rapidesa les quasi entranyables 'trotamundos' de fa uns anys. Aquesta globalització de 'bon rotllo' a acabat conformant una mena de món paral·lel, que anem trobant aquí i allà, en la majoria de 'youth hostels' on fem nit. La banda sonora l'assorteixen, quina sorpresa!, Bob Marley i Manu Chao, i el vestuari de la majoria de protagonistes juga capritxosament amb el mainstream de Levi's i Nike, tot i que acaba decantant-se per marques menys òbvies, com Calhart, Vans o American Appareal. Una tarda ideal? 'Hanging around' amb algunes cerveses, i una bona estona al messenger. Les nits s'allarguen als espais comuns, on tothom mira de fer la millor fila. Els matins fan de mal arrencar, i, en alguns casos, els dies passen, sense moure's de l'alberg. Sovint el viatge és el comentari d'algú que diu 'm'ha dit un amic que algú li ha dit que tal lloc val una visita'.

2 Comments:

At dilluns, de novembre 14, 2005, Blogger Jordi Ventura Padró said...

A mi, en un 'hostel' de San Francisco, un polonès "motxilero" i de bagatge interessant, em va birlar els 20 dòlars que havia guanyat a les màquines escurabutxaques de Las Vegas. Desconfieu!

 
At dimarts, de novembre 15, 2005, Anonymous Anònim said...

El tema Lonely Planet s'ha convertit en un malson. No pots anar enlloc on et digui la guia perquè saps que et trobaràs quinze australians, trenta anglesos i cinquanta yankees. Visca el Trotaca! I Ventura, que els 20 dòlars no te'ls va birlar el polaco. Va ser en Vito.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home