divendres, de novembre 04, 2005

'Fuera Bush'


El país és ple de pintades amb aquest missatge. Els incidents a Mar de la Plata han estat publicitats arreu del món, però la protesta per la visita del president 'W' a Argentina, on ha participat en la Cimera Americana, s'han donat en la pràctica majoria de ciutats [la concentració a Salta, en la foto]. L'edició sudamericana de Le Monde Diplomatique, -el Dipló, que li diuen aquí-, dedica l'actual número a les perspectives d'aquest subcontinent; ric en recursos i amb una població ben formada, tot i que també dramàticament desigual i explícitament mal governat; disputat pels capitals nordamericans i europeus. El pròxim desembre, hi ha una altra cimera important a Montevideo, on els països del Mercosur miraran de trobar estratègies menys dependents de les grans potències... sembla que aquesta trobada tancarà la maratoniana carrera de cimeres d'aquests últims dies. Les agendes dels presidents sudamericans han estat ben plenes: 'una cimera cada quinze dies!', s'exclamen amb ironia els periodistes del Dipló...

2 Comments:

At dimecres, de novembre 16, 2005, Anonymous Anònim said...

Casualitats de la vida, el 4 jo també vaig passar per Salta .... de passada (i de tornada), cap a Córdoba ... però vaig haver de tornar corrent cap a Jujuy!

Els meus dies 2-3-4 de Novembre 2005 a San Salvador de Jujuy -i al NOA per extensió-, entre la "contra-cumbre" a la tele i les manifestacions al carrer, la humita i els jujeños, són alguna cosa que algun dia podré explicar als meus néts ... o no.

bon viatges i salut!
pep solà-niubó

 
At dimecres, de novembre 18, 2009, Anonymous Anònim said...

naucil veliko

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home